Zabielanie zup i sosów

Lubicie zabielane śmietaną zupy i sosy, ale nie lubicie grudek ściętej śmietany, których nie sposób rozmieszać na talerzu? Ta porada wyda się pewnie większości czytelników banalna, ale początkującym w kuchni na pewno rozwiąże ów śmietanowy problem. Kiedy mamy już prawie gotową zupę, odlewamy niecałą chochlę do kubka, czekamy chwilkę, aż ostygnie i dopiero do kubka dodajemy śmietanę szybko i energicznie mieszając. Potem wlewamy powoli do garnka z resztą zupy, także zdecydowanie mieszając. Tak samo z sosami, które często zagęszczamy też mąką. Wtedy robimy tak samo, tylko do kubka z odlanym sosem wraz ze śmietaną dodajemy jeszcze mąkę;)

Advertisements

18 thoughts on “Zabielanie zup i sosów

  1. Pingback: Żurek | jednopalnikowa

  2. Pingback: Pomidorowa | jednopalnikowa

  3. Pingback: Zupa ogórkowa | jednopalnikowa

  4. Pingback: Zupa grzybowa | jednopalnikowa

  5. Pingback: Potrawka z żołądków | jednopalnikowa

  6. Pingback: Wiosenny krem z pora z orzechami | jednopalnikowa

  7. Pingback: Sos z kurek | jednopalnikowa

  8. Pingback: Zupa cytrynowa | jednopalnikowa

  9. Pingback: Zupa kalarepkowa | jednopalnikowa

  10. Pingback: Polędwiczki wieprzowe w słodkim sosie cebulowym | jednopalnikowa

  11. Pingback: Sos pieczarkowo-śmietankowy | jednopalnikowa

  12. Pingback: Sos porowy | jednopalnikowa

  13. Pingback: Zupa kurkowa | jednopalnikowa

  14. Pingback: Pieczeń wołowa w sosie winogronowo-cebulowym | jednopalnikowa

  15. Pingback: Spaghetti Carbonara | jednopalnikowa

  16. Pingback: Perkelt, czyli prawdziwy węgierski gulasz | jednopalnikowa

  17. Pingback: Muszle makaronowe nadziewane podgrzybkami z kurczakiem | jednopalnikowa

  18. Pingback: Grochówka na wędzonce | jednopalnikowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s