Obieranie pomidora ze skórki

pomidor ok.

Nawet jeśli zajadamy się pomidorami ze skórką, na którą nie jesteśmy uczuleni, prędzej czy później przyjdzie ten moment, kiedy będziemy musieli się zmierzyć z obraniem pomidora, co wbrew pozorom nie jest takie łatwe. Trzeba to więc zrobić sposobem! Najlepiej nakłuć warzywo nożem w kilku miejscach, a potem włożyć do miseczki z wrzątkiem na kilka minut. Po wyjęciu pomidora łyżką i włożeniu go pod zimną wodę, skórka odejdzie sama przy pierwszym dotknięciu palcem;)

Advertisements

7 thoughts on “Obieranie pomidora ze skórki

  1. Pingback: Pomidorowa | jednopalnikowa

  2. Pingback: Papryka faszerowana z batatem | jednopalnikowa

  3. Pingback: Naleśniki ze szpinakiem, pomidorami i fetą | jednopalnikowa

  4. Pingback: Faszerowane cukinie pod ciastem naleśnikowym | jednopalnikowa

  5. Pingback: Gazpacho na pomidorkach koktajlowych | jednopalnikowa

  6. Pingback: Krem z pieczonej papryki i bakłażana | jednopalnikowa

  7. Pingback: Babka warzywna z batatami, brokułem i pestkami dyni | jednopalnikowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s