Kapusta zasmażana

b

Kapusta zasmażana – doskonały dodatek do kotletów schabowych, choć nawet sama z ziemniakami może stanowić doskonały i sycący obiad!;)

SKŁADNIKI:

– 30 dag dobrej, wypróbowanej wcześniej kapusty kiszonej (najlepiej bez marchewki)

– cebula

– 15 dag surowego boczku

– mąka

– masło

– kminek mielony

– sól

– pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Gotować kapustę ok. 25 minut. Podsmażyć boczek (na jego własnym tłuszczu) z drobno posiekaną cebulką i dodać do kapusty wraz z kminkiem, pieprzem i solą w razie potrzeby. Zdjąć z ognia. W osobnym garnuszku podsmażyć kawałek masła. Połączyć je z odrobiną mąki i podlać sosem z ugotowanej kapusty, energicznie mieszając. Wlać zasmażkę do kapusty z boczkiem i pogotować jeszcze około 5 minut. Najlepiej smakuje zawsze drugiego dnia;)

Advertisements

2 thoughts on “Kapusta zasmażana

  1. Pingback: Kotlet schabowy z kapustą zasmażaną | jednopalnikowa

  2. Pingback: Kotlet schabowy marynowany w mleku z cebulą | jednopalnikowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s