Masełko ziołowe

Masełko ziołowe

To chyba jeden z najprostszych przepisów. Zrobienie masełka ziołowego (albo czosnkowego) nie wymaga ani odrobiny wysiłku, a jak przyjemnie je podać do własnego chleba, pstrąga czy grillowanego mięsa!;)

SKŁADNIKI:

– pół kostki masła (polecam Łaciate)

– świeże oregano

– świeża bazylia

– odrobina soli

PRZYGOTOWANIE:

Roztopić masło w rondelku. Jak będzie płynne dodać świeże, posiekane drobno zioła i posypać szczyptą soli do smaku. Wlać masełko do maselnicy, a kiedy ostygnie włożyć je do lodówki na parę godzin. Można dodawać jakiekolwiek ulubione zioła;)

Advertisements

4 thoughts on “Masełko ziołowe

  1. Pingback: Aromatyczny, domowy chleb* | jednopalnikowa

  2. Pingback: Moskole | jednopalnikowa

  3. Pingback: Krewetki w sosie czosnkowo-miodowym | jednopalnikowa

  4. Pingback: Masełko czosnkowe | jednopalnikowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s