Czosnek na wykałaczkach

czosnek

Niedawno pewien zaprzyjaźniony Włoch zdradził mi genialny sposób na zabarwienie sosu czosnkowym aromatem tak, by równocześnie nie wkrajać i nie wyciskać czosnku do środka. Wystarczy przekroić kilka ząbków w poprzek. Powstałe części nabić na wykałaczkę jak małe czosnkowe szaszłyki i zanurzyć je w gotującym się sosie (wyjąć dopiero, gdy ten będzie gotowy). A na odświeżenie po posiłku najlepiej zjeść odrobinę pietruszki;)

Advertisements

3 thoughts on “Czosnek na wykałaczkach

  1. Zrobiłem tak kiedyś w sosie do spaghetti z rozpuszczonym żółtym serem – wszystko się fajnie oblepiło i pyszne było oblizywanie tego czosnku 🙂

  2. Pingback: Aromatyczny krem brokułowo-kalafiorowo-groszkowy | jednopalnikowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s