Uszka

Uszka
Uszka w moim domu niewiele się różnią w przygotowaniu od pierogów z kapustą i grzybami (przepis tutaj). Zarówno przepis na ciasto, jak i na farsz jest ten sam. Inaczej zrobimy tylko na samym końcu: wycinamy z ciasta znacznie mniejsze kółka (używam do tego mniejszych kieliszków), nakładamy farsz na środek, formujemy maleńkie pierożki, a potem ich prawy brzeg zlepiamy z lewym. Gotujemy także do wypłynięcia;)

Advertisements

2 thoughts on “Uszka

  1. Pingback: Barszcz wigilijny | jednopalnikowa

  2. Pingback: Zakwas na barszcz czerwony | jednopalnikowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s