Pasta jajeczna

Pasja jajeczna

Doskonałym urozmaiceniem naszych kanapek (oczywiście z własnych chlebem!) będzie pasta jajeczna. Pole do popisu jest tutaj bardzo duże – poniższy przepis to tylko jedna z wielu możliwości. Zachęcam do improwizacji;)

SKŁADNIKI:

– 2 jajka na twardo

– pęczek koperku

– kilka łodyg szczypiorku

– łyżka majonezu

– pół szklanki startego parmezanu

– 0,5 łyżki śmietany

– garam masala

– sól

– pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Jajka rozgnieść widelcem i dodać do nich: posiekany koperek, posiekany szczypiorek, majonez i śmietanę. Wszystko porządnie wymieszać, dodać sól i pieprz do smaku oraz szczyptę indyjskiej przyprawy garam masala. Oczywiście może być to każda inna przyprawa, którą lubimy i która będzie współgrać z pozostałymi smakami. Do pasty można też dodać drobno pokrojonego wędzonego łososia;)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s