Kminek – dobroczynne działanie

Kminek

Wszyscy znamy to irytujące uczucie, kiedy zjemy coś, co bardzo lubimy, ale czujemy się po tym ciężko i niekomfortowo. Warto zatem wiedzieć o dobroczynnym działaniu kminku w połączeniu z warzywami wzdęciogennymi. Do wszelkich dań, w których pojawi się kapusta (pod różnymi postaciami), brokuły, kalafior czy rośliny strączkowe dodajmy zawsze trochę kminku. Polecam ten zmielony, nie czuć go tak bardzo w smaku, a może nam i naszym gościom trochę ułatwić życie;)

Reklamy

9 thoughts on “Kminek – dobroczynne działanie

  1. Pingback: Kapuśniak ze słodkiej kapusty | jednopalnikowa

  2. Pingback: Chipsy jarmużowe | jednopalnikowa

  3. Pingback: Bigos | jednopalnikowa

  4. Pingback: Brokuły w cieście | jednopalnikowa

  5. Pingback: Kwaśnica na wędzonych żeberkach | jednopalnikowa

  6. Pingback: Naanowe krokiety faszerowane soczewicą z czosnkowymi piklami | jednopalnikowa

  7. Pingback: Zupa „Zielona cebulka” | jednopalnikowa

  8. Pingback: Surówka z młodej kapusty z białą rzepą w sosie śmietanowo-czosnkowym | jednopalnikowa

  9. Pingback: Indyk na parze z sosem borówkowo-miętowym oraz purée z bobu, szpinaku i zielonego groszku | jednopalnikowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s