Dip koperkowo-ogórkowy

Dip koperkowo-jogurtowy

Na przyjęcia, do kanapek, ziemniaków w mundurkach, grillowanego mięsa, a także wszelkich przekąsek, takich jak nachos czy chipsy kalarepkowe polecam swój dip koperkowo-ogórkowy. A jaki prosty do zrobienia!;)

SKŁADNIKI:

– 440 g jogurtu greckiego

– 2 średniej wielkości ogórki zielone

– 2 czubate łyżki majonezu

– 2 pęczki koperku

– kilka kropli sosu sojowego

– sól pietruszkowa (selerowo-koperkowa albo morska)

– pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Przelać jogurt do miski, odlać wodę. Zetrzeć na tarce dwa obrane ogórki, odlać z nich wodę i połączyć z jogurtem. Dodać majonez, umyty i drobno posiekany koperek, sos sojowy, sól i pieprz. Smakuje doskonale z frytkami, grillowanym mięsem oraz chipsami kalarepkowymi. Podawać schłodzony;)

Reklamy

3 thoughts on “Dip koperkowo-ogórkowy

  1. Pingback: Chipsy kalarepkowe | jednopalnikowa

  2. Pingback: Chipsy jarmużowe | jednopalnikowa

  3. Pingback: Klopsiki bakłażanowe z pistacjami i mozzarellą | jednopalnikowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s