Budyń czekoladowy

budyń czeko

Mamy czasem ochotę na chwileczkę zapomnienia przy gęstym, aromatycznym czekoladowym budyniu. Kupny jest niepewny (nigdy nie wiemy co naprawdę jest w środku i często to lepiej), a z półproduktów (proszek) robi się go dokładnie tyle samo, ile zupełnie domowy budyń. Zachęcam więc do wypróbowania tego prostego przepisu;)

SKŁADNIKI:

– 2 szklanki mleka

– 2 łyżki mąki ziemniaczanej

– 2 łyżki cukru

– 2 łyżeczki kakao

– 1 łyżeczka masła

PRZYGOTOWANIE:

Odlać  pół szklanki mleka i wymieszać w nim kakao i mąkę ziemniaczaną (bardzo uważnie, żeby nie było grudek). Resztę mleka zagotować z cukrem i masłem. Dodać mleko z mąką i gotować jeszcze 1 minutę. Po tym czasie przelać do salaterek. Polecam położyć na wierzch liść mięty;)

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s