Chipsy jarmużowe

Jarmuż chipsy

Poniższy przepis dostałam od przemiłej osoby, wraz z przepięknym jarmużem. Wypróbowałam i wyszło, więc przekazuję dalej. Podobnie jak chipsy kalarepkowe, idealne jako przekąska do piwa lub oryginalna przystawka przed daniem głównym!;)

SKŁADNIKI:

– liście jarmużu

– olej

kminek (najlepiej starty)

– zioła/przyprawy (weźmy te, które lubimy najbardziej, ja użyłam przyprawy do kurczaka po staropolsku, może ktoś ma jakieś inne typy)

PRZYGOTOWANIE:

Wymieszać olej z przyprawami i kminkiem i dodać do niego umyte i pokrojone na małe kawałki liście jarmużu. Pomieszać i odstawić na co najmniej godzinę. Potem piec w rozgrzanym piekarniku (albo garnku do pieczenia) ok. 10 minut w temperaturze 150°. Doskonałe zarówno na ciepło, jak i na zimno, najlepiej z dipem ogórkowo-koperkowym!;)

Advertisements

2 thoughts on “Chipsy jarmużowe

  1. Pingback: Sos serowy | jednopalnikowa

  2. Pingback: Chipsy z boczku z dipem sałatowym | jednopalnikowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s