Sos czekoladowy

sos czekoladowy

Sos czekoladowy stanowi jeden z etapów przygotowywania murzynka. Jednak sam też znakomicie się nadaje do polania budyniu waniliowego, naleśników z serem czy racuchów z jabłkami!;)

SKŁADNIKI:

– 0,5 kostki Kasi do pieczenia

– szklanka (250 ml) cukru

– 0,25 szklanki (62,5 ml) wody

– 2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego

PRZYGOTOWANIE:

Rozpuścić w rondelku masło, dodać cukier, wodę i kakao i zagotować, cały czas mieszając. Gotowy sos idealnie nadaje się do racuszków, placków z jabłkami czy jabłek w cieście, a także do podsmażanych lub świeżych bananów!;)

Advertisements

2 thoughts on “Sos czekoladowy

  1. Pingback: Racuchy z jabłkami | jednopalnikowa

  2. Pingback: Banany w cieście karmelowym | jednopalnikowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s