Kiedy przesolimy

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Czasem – zwłaszcza, kiedy jesteśmy zakochani – zdarzy nam się przesolić przygotowywaną potrawę. A to odpadnie nam wieczko od solniczki, radośnie umieszczając całą jej zawartość w zupie czy sosie, którymi tak bardzo chcieliśmy się popisać, a to zapomnimy o raz już wykonanej czynności solenia. Efekt ten sam – zepsucie mozolnie szykowanego dania. Jest jednak pewien niezawodny sposób, który pomoże nam wyjść z tej opresji zwycięsko. Z pomocą przyjdzie nam obrany surowy ziemniak, który w całości wrzucony do zupy/sosu wchłonie nadmiar soli. Już niedługa chwila gotowania powinna przynieść rezultat. Potem wystarczy naszego ratownika wyłowić i najlepiej jeszcze do czegoś wykorzystać!;)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s