Pasta kokosowo-miętowa

Pasta kokosowo-miętowa

Marząc o odtworzeniu niesamowitego sosu miętowego, jaki kiedyś jadłam w znakomitej indyjskiej restauracji, trochę przez przypadek udało mi się wymyślić pastę kokosowo-miętową. Poszukiwany smak nadal jest gdzieś na przeciwległym biegunie, jednak wyszło coś bardzo dobrego, świeżego i słodkiego, co znakomicie urozmaici zarówno nasze kanapki, jak i wszelkie przyjęcia – pastą można posmarować zwykłe herbatniki, dodając im elegancji i oryginalności!;)

SKŁADNIKI:

– doniczka świeżej mięty

– 2 awokado ⇒SPRAWDŹ, JAK WYBIERAĆ AWOKADO!

– pół puszki mleczka kokosowego House of Asia (inne produkty oraz promocje znajdziemy TUTAJ)

– opakowanie (50 g) płatków kokosowych

– łyżka cukru

– kilka kropli soku z cytryny

PRZYGOTOWANIE:

Zerwać wszystkie listki mięty i opłukać, obrać awokado i pokroić na małe kosteczki i wszystko razem zmiksować wraz z mleczkiem kokosowym, płatkami, cukrem oraz sokiem z cytryny na jednolitą masę. Pasta jest idealna na kanapki, jako alternatywa dla masła czekoladowego lub orzechowego!;)

zBLOGowani.pl

Advertisements

One thought on “Pasta kokosowo-miętowa

  1. Pingback: Jagnięcina z bakłażanem w indyjskim sosie Korma | jednopalnikowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s