Jak się leczyć czosnkiem, nie pachnąc nim

Czosnek

To, że czosnek jest naturalnym antybiotykiem, wie chyba każdy. Przy katarze i lekkim przeziębieniu, póki nie stosujemy żadnych medykamentów, wskazane jest zjedzenie surowego ząbka czosnku. Doskonale jest robić to również profilaktycznie od czasu do czasu. Jednak co z tymi, którzy aromatu czosnku nie znoszą lub tymi, którzy mają następnego dnia ważne spotkanie i nie za bardzo mogą sobie pozwolić na zapachowe reperkusje nazajutrz? Dla tych mam bardzo prostą i zadziwiająco skuteczną metodę…

SKŁADNIKI:

– surowy obrany ząbek czosnku posiekany w drobną kostkę

– szklanka wody

PRZYGOTOWANIE:

Wieczorem, przed spaniem cały posiekany ząbek usadowić na łyżce. Napić się odrobiny wody, połknąć – bez gryzienia! – zawartość łyżki i zapić resztą wody. Zapach czosnku zabija natka pietruszki, więc dla pewności i spokoju, można sobie jeszcze zaaplikować jej porcję (po wcześniejszym umyciu, oczywiście). Po wieczornym i porannym umyciu zębów, nie powinno być już śladu po czosnkowej kuracji!;)

Advertisements

2 thoughts on “Jak się leczyć czosnkiem, nie pachnąc nim

  1. Pingback: Jak się leczyć czosnkiem, nie pachnąc nim | FlyB - Kulinaria

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s