Syrop z cebuli

Przy katarze i ogólnym przeziębieniowym samopoczuciu bardzo fajną domową kuracją jest domowy syrop z cebuli. Niesłychanie prosty do zrobienia – z jedynie dwóch produktów, które przeważnie w domu mamy – wymaga jedynie kilku godzin odczekania aż cebule puszczą soki. Proponuję przygotować go rano, żeby móc wypić przed snem. Wbrew pozorom, efekt końcowy zaskakująco nie przypomina w smaku surowej cebuli. Jest naprawdę słodki i bardzo smaczny!;)

SKŁADNIKI:

– 2 cebule

– 3 łyżki cukru

PRZYGOTOWANIE:

Najlepiej rano obrane i pokrojone w cieniutkie plastry cebule posypać cukrem i zostawić pod przykryciem na cały dzień. Wieczorem, kiedy cebule już puszczą soki, odcedzić je, przelać syrop do kieliszka i wypić.

Reklamy

One thought on “Syrop z cebuli

  1. Pingback: Syrop z cebuli | FlyB - Kulinaria

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s