Dip z kiszonych ogórków

Po raz pierwszy zetknęłam się z tym cudownym sosem na greckiej wyspie Thassos w bezapelacyjnie najlepszej fast foodowej knajpce – Panos Place. I tak naprawdę nigdzie indziej się z nim już nie spotkałam – ani na wyspie ani poza nią. Prosty, przepyszny dip doskonale pasuje do każdego grillowanego mięsa. Można go więc z powodzeniem stosować jako dodatek do drugiego dania albo na śniadanie lub/i kolację zamiast majonezu na kanapki!;)

SKŁADNIKI:

– 5 – 6 średnich ogórków kiszonych

– 5 łyżek majonezu (najtańszy i bardzo dobry znajdziemy TUTAJ)

– łyżka musztardy miodowej

– łyżka śmietany

– łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny

– sól

– pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Ogórki pokroić na maleńką kosteczkę i połączyć z pozostałymi składnikami. Połowę zmiksować na jednolitą masę i połączyć z resztą!;)

Advertisements

One thought on “Dip z kiszonych ogórków

  1. Pingback: Dip z kiszonych ogórków | FlyB - Kulinaria

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s