Surówka z młodej kapusty z białą rzepą w sosie śmietanowo-czosnkowym

Prosta, łatwa do zrobienia surówka idealna do potraw z grilla, karkówki czy golonki!;)

SKŁADNIKI:

– ćwiartka młodej kapusty

– biała rzepa

– 2 ząbki czosnku

– 4 – 5 łyżek śmietany

– łyżeczka mielonego kminku

– sól

– pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę umyć i poszatkować drobno. Białą rzepę umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Wymieszać kapustę z rzepą. W miseczce połączyć śmietanę z solą i pieprzem do smaku oraz wyciśniętym czosnkiem. Warzywa zalać śmietanowo-czosnkowym sosem i wymieszać. Doskonale komponuje się z golonką!;)

Advertisements

2 thoughts on “Surówka z młodej kapusty z białą rzepą w sosie śmietanowo-czosnkowym

  1. Pingback: Surówka z młodej kapusty z białą rzepą w sosie śmietanowo-czosnkowym | FlyB - Kulinaria

  2. Pingback: Golonka na Giewońciaku | jednopalnikowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s