Van Cygan

fot. Marianna Patkowska

www.facebook.com/VanCygan

Van Cygan

Tortilla: krewetki w kokosowej panierce, mix sałat, salsa awokado-ogórek, sos mango-chilli

Moim dzisiejszym fantastycznym poznańskim odkryciem na Beer Friends Festival był powalająco oszałamiający food truck Van Cygan. Pośród (lepszych i gorszych) bratwurstów, zatrzęsienia hamburgerów, wyboru zapiekanek, różnego typu pizzy, fast foodów z mniejszymi i większymi ambicjami oraz kilku wyjątkowo ciekawych i oryginalnych propozycji to właśnie tu znalazłam prawdziwie wykwintną tortillę z doskonale przyrządzonymi krewetkami w kokosowej panierce, idealną kompozycją sałat, salsą z awokado i ogórka oraz wyśmienitym, lekko pikantnym (ale nie za ostrym) sosem z mango i chilli. To najdroższa pozycja (22 zł) w menu, co jest – ze względu na składniki – zrozumiałe, choć gdybym miała znaleźć jakiś minus, to byłyby nim jedynie zbyt małe porcje 😉 Polecam gorąco, bo to prawdziwa kulinarna uczta na najwyższym poziomie!;)

JEDNOPALNIKmałyJEDNOPALNIKmałyJEDNOPALNIKmały gwarantuję, że będzie pysznie!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s