Złoty Lin

Wierzbica 9
http://www.zlotylin.pl/

Złoty Lin to restauracja z tradycjami, działająca nieprzerwanie od 1967 roku. Od 2003 ma nowego właściciela, co nie wpłynęło na zmiany obranej niegdyś kulinarnej drogi.  Miałam ogromną przyjemność jeść tu kilka razy i z całą pewnością przy każdej nadarzającej się okazji będę to miejsce odwiedzać. Specjalnością restauracji – jak wskazuje nazwa – są ryby. Na zimno: węgorz, szczupak, sum, sielawa, śledź i na ciepło: lin, sandacz, łosoś, okoń, pstrąg, dorsz, sum czy halibut. Oprócz tego dostaniemy tu również zupy, dania wegetariańskie i mięsne, a także pierogi (m.in. przepyszne, niezwykle delikatne pierogi z mięsem – 20 zł). Osobiście mogę gorąco polecić: roladę z suma w delikatnej galarecie z dwoma sosami (9 zł), śledzia w oleju lub pod puszystą pierzynką śmietanowo-jabłkową (12 zł),  niedzielny rosół domowy z makaronem (11 zł), delikatny bulion z kawałkami sandacza z kluseczkami francuskimi (14 zł), filet ze złotego lina (24 zł/32 zł) z obłędnie bajecznym sosem porowym (5 zł), wspomniane pierogi z mięsem oraz puchar przepysznych lodów z bitą śmietaną i czekoladą (11 zł). Jedzenie zawsze jest świeże i wspaniałe, a obsługa bardzo profesjonalna i miła. Warto się o tym wszystkim przekonać osobiście!;)

JEDNOPALNIKmałyJEDNOPALNIKmałyJEDNOPALNIKmały gwarantuję, że będzie pysznie!

One thought on “Złoty Lin

  1. Pingback: Sos porowy | jednopalnikowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s