Prościutkie i pyszne – idealne do pstrąga czy moskoli. Przygotowuje się je tak samo, jak masełko ziołowe, tylko zamiast ziół dodaje czosnek!;)
SKŁADNIKI:
– pół kostki masła (polecam Łaciate)
– 4 wyciśnięte ząbki świeżego czosnku
– odrobina soli
PRZYGOTOWANIE:
Roztopić masło w rondelku. Jak będzie płynne dodać wyciśnięty czosnek i posypać szczyptą soli do smaku. Wlać masełko do maselnicy, a kiedy ostygnie, włożyć je do lodówki na parę godzin. Doskonałe do pstrąga i moskoli!;)
Pingback: Pstrąg smażony na maśle | jednopalnikowa
Pingback: Masełko ziołowe | jednopalnikowa
Pingback: Moskole | jednopalnikowa
Świeże pieczywo z takim masełkiem, mmm, niebo w gębie 🙂
😉
Pingback: Aromatyczny, domowy chleb | jednopalnikowa
Pingback: Masełko czosnkowe | FlyB - Kulinaria