Masełko czosnkowe

Masełko czosnkowe

Prościutkie i pyszne – idealne do pstrąga czy moskoli. Przygotowuje się je tak samo, jak masełko ziołowe, tylko zamiast ziół dodaje czosnek!;)

SKŁADNIKI:

– pół kostki masła (polecam Łaciate)

– 4 wyciśnięte ząbki świeżego czosnku

– odrobina soli

PRZYGOTOWANIE:

Roztopić masło w rondelku. Jak będzie płynne dodać wyciśnięty czosnek i posypać szczyptą soli do smaku. Wlać masełko do maselnicy,  a kiedy ostygnie, włożyć je do lodówki na parę godzin. Doskonałe do pstrąga i moskoli!;)

7 komentarzy do “Masełko czosnkowe

  1. Pingback: Pstrąg smażony na maśle | jednopalnikowa

  2. Pingback: Masełko ziołowe | jednopalnikowa

  3. Pingback: Moskole | jednopalnikowa

  4. Pingback: Aromatyczny, domowy chleb | jednopalnikowa

  5. Pingback: Masełko czosnkowe | FlyB - Kulinaria

Dodaj komentarz