Awanturka, czyli pasta z wędzonej makreli

Awanturka makrelowa to jeden z prostszych pomysłów na zdrową, samodzielnie przygotowaną pastę kanapkową. Do jej przyrządzenia nie potrzeba ani umiejętności kulinarnych ani wielkiej ilości czasu. Wystarczy kilka składników i tyle samo minut na ich połączenie!;)

SKŁADNIKI:

– wędzona makrela

– 2 krople cytryny

– ok. 15 dag białego sera

– łyżka śmietany

– trochę sosu sojowego Kikkoman do smaku (można też użyć zwykłej soli)

– pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Zdjąć skórę z makreli i oddzielić mięso od ości. Połączyć mięso makreli z cytryną, dodać ser, śmietanę, sos sojowy i pieprz. Wymieszać całość widelcem. Najlepiej smakuje z domowym chlebem!;)

Advertisements

6 thoughts on “Awanturka, czyli pasta z wędzonej makreli

  1. Pingback: Awanturka, czyli pasta z wędzonej makreli | FlyB - Kulinaria

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s